باید نسبت به دریچههای ورود و خروج محدودیت وجود داشته باشد حتی تاجایی که ممکن باشد هیچ گونه دریچه و در  ورودی و خروجی به جز محل های رفت و  آمد نباید در سالن وجود داشته باشد. همچنین نور و روشنایی کاملا تحت کنترل باشد. هوای ورودی نیز توسط کانالکشی از اتاق تأسیسات وارد سالن شود بنابراین هیچ هوایی به صورت مستقیم و یا حتی توسط کولر یا هواساز به سالن وارد نمیشود!

در سالن قارچ یک دریچه خروجی به نام اگزوز وجود دارد که بهتر است
در عرض سالن در پایین دیوار در وسط عرض به فاصله یک متر از کف قرار گیرد

مسئله بعدی لوله کشی تأسیسات سالن میباشد در هر سالن یک شیر آب باید تعبیه شود و خروجی آب کف
سالن بایستی در نظر گرفته شود .

برای استفاده حداکثری از فضای سالن آن را قفسه بندی میکنیم قفسه ها از جنس های مختلفی ساخته
میشوند در سالن های مدرن از قفسه های آلومینیومی استفاده میشود.
سالن قارچ در 4تا 7طبقه قفسه بندی میشود اما بهترین نوع قفسه بندی در 5طبقه است.

بین هر طبقه بایستی 65تا 70سانتیمتر فاصله باشد. فاصله اولین طبقه از کف 15سانتیمتر و آخرین طبقه از سقف یک متر در نظر گرفته میشود.
در یک سالن با عرض 6متر فاصله هر قفسه از دیوار را 75سانتیمتر و فاصله بین قفسه ها (عرض راهروی
میانی) را یک متر در نظر میگیریم. عرض هر قفسه را 1/5متر در نظر گرفته و طول آن نیز بنا به طول و
ظرفیت سالن ساخته میشود.
بهتر است به ازای هر سالن یک اتاق تأسیسات جداگانه تعبیه شود که

  • هواساز
  • رطوبت ساز
  • و گرما ساز

در آن قرار میگیرند.

اما روش معمول تر این است که سالن هایی که پهلو به پهلوی هم قرار دارند دارای یک راهروی
مشترک برای نصب تأسیسات میباشند.

دیگر امکاناتی که برای طراحی یک مجموعه پرورش قارچ باید مدنظر قرار داد عبارت اند از اتاقک مخصوص برای دیگ بخار،تونل پاستوریزاسیون خاک پوششی، اتاق آمادهسازی خاک پوششی، سردخانه، اتاق بستهبندی قارچ، انباری و اتاق استراحت کارگران.

همچنین اگر خود مایل به تولید کمپوست مورد نیازتان باشید باید امکانات مورد نیاز آن از قبیل تونل پاستوریزاسیون کمپوست، پیست قالبزنی و استخر آب را در طراحی خود مد نظر قرار دهید