طبقه بندی قارچ ها براساس شکل تغذیه ای
- قارچ های خوراکی ـ دارویی
مانند قارچهای صدفی، دکمهای، شیتاکه، ولواریلاو - قارچ های دارویی
به علت دارا بودن نوعی بافت خاصیت خوراکی ندارند، ولی عصاره آنها خواص دارویی دارد، مانند گنودرمالوسیدیم - قارچ های غیر خوراکی
قارچهایی که نه خاصیت خوراکی دارند و نه سمی هستند مانند قارچهای جنگلی - قارچ های سمی
این قارچها به علت دارا بودن مواد خاصی در بافت خود خاصیت سمی داشته و قابل مصرف نیستند. این نوع
قارچها ایجاد مسمومیت و در نهایت باعث مرگ میشوند. مانند آمانتیای سفید یا قرمز
قارچها شامل انواع گوناگونی میشوند زیرا بیش از 38هزار نوع قارچ وجود دارد که بعضی از آنها سمی و
بعضی دیگر قابل خوردن میباشند. رنگ، شکل و اندازۀ قارچ ها میتواند خیلی متنوع و مختلف باشد.
مزایای پرورش قارچ صدفی
- عدم نیاز به زمین با مساحت زیاد و مرغوب
- عدم فصلی بودن کشت
- عدم وابستگی ارزی
- عدم نیازنسبی به آب
- استفاده از پسماند های زراعی برای تهیه بستر کشت
- معمولاً قیمت محصول در حد توان و تمایل خرید مصرف کننده است.