قارچ ها، گروهی از گیاهان را تشکیل می دهند که جزو دسته نهان زادان می باشند که همه گیاهان اسپوردار در این دسته قرار می گیرند. جلبک ها، قارچ ها و گلسنگ ها در ردیف ریسه داران قرار دارند. قارچ ها فاقد اندام هایی نظیر ساقه، ریشه و سیستم آوندی هستند و به علت نداشتن کلروفیل، توانایی انجام عمل فتوسنتز را نیزندارند و برای ادامه زندگی باید مواد غذایی مورد نیاز خود را از تجزیه مواد آلی به دست بیاورند.
قارچ های خوراکی معمولاً از چهار قسمت تشکیل شده اند:

  1.  شبکه میسیلوم داخل خاک یا ریشه
  2.  ساقه
  3.  چتر یا کلاهک
  4.  ورقه های تولید کننده هاگ

برای راه اندازی یک سالن پرورش قارچ عوامل زیادی دخالت دارند از جمله

  • برنامه ریزی میزان تولید مورد نظرـ
  • مقدار سرمایه گذاری
  • نیروی انسانی
  • کشش بازار
  • میزان کمپوست

سالن تولید قارچ میتواند انبارـ اتاق ـ زیرزمین و یا محلی سرپوشیده باشد و همیشه برای یک کار تولیدی معمولاً یک حداقل هایی مطرح است.
بنابراین در اینجا برای شروع سالنی به مساحت 72متر مربع در نظر گرفته میشود. برای سالن 72متر
مربعی بهترین ابعاد 12متر طول و 6متر عرض میباشد ارتفاع نیز مهم میباشد بهتر است ارتفاع 4متر در
نظر گرفته شود

این اندازه ها به خاطر چیدمان قفسه ها میباشد که از فضا بیشترین استفاده شود. در چنین
سالنی میتوان حدود 9/5تن کمپوست را جا داد به شرط آنکه دو ردیف قفسه به صورت پنج طبقه را آماده
نمود هر سالنی دارای منافذی است که راه ورود حشرات به شمار میآیند.

این روزنه ها را باید مسدود کنیم تا شرایط ایزوله و بسته بودن در سالن فراهم آید. سالن پرورش قارچ میبایست از هر لحاظ عایق باشد

مسئله عایق بودن از نکات کلیدی پرورش قارچ می باشد

عایق از نظر رطوبت ـ حرارت ـ نور ـ هوا میباشد. به همین منظور در شرایط پرورش قارچ به صورت صنعتی
از سالن های دو جداره استفاده میشود اما به طور کلی  پرورش قارچ را در هر مکانی البته با شرایط خاصی
میتوان انجام داد.

از سوله گرفته تا گلخانه و یا حتی در محلی مثل زیرزمین منزل  (پرورش سنتی و آموزشی)

که همین مکان ها باید دارای ویژگیهای دیگری نیز باشد به بعضی از آنها اشاره مینماییم. مکان مورد
نظر باید ویژگیهایی همچون

  • نزدیکی به بازار فروش،
  • دارای امتیاز آب برق و ترجیحاً گاز باشد.